Tuesday, 19 April 2011

Amir "Maharaja lawak" di puji oleh peserta lain dengan TDDMKA.

Sebenarnya aku dapat isu ni dalam sebuah blog tuttttt.....and aku rasa aku patut share ngan korang semua..huhu...Kalau korang perasan lah setiap kali si amir ni wat lawak mesti kene kutuk ngan juri..tapi asal dia tak kuar-kuar lagi kan... 

(sebabnya pengundi die ramai..hehe..korang tak caye...cube korang tengok bawah ni)






 Anonymous said...
        ak marah ni..amir peserta ML kegemaran aku kot..TDDMKA




amer @ ijjad said...
         ngah3~~~~smart!
         April 16, 2011 11:06 PM
 
 
 
The Typewriter said...
amir is the best!!! ok, saper nak pukol aku, leh pukol skrg.hahaha
 
 
 
 
 
mizz_faeeza said...
hehehe...LAWAK
  
 
 
 
 Shairazi Saidin said...
WOI!! APASAL KO KUTUK AMIR? DIA PESERTA TERBAIK KOT!!! TDDMKA!!! NICE BRO!
 
 
 
 
 
 
 
cikpia said...
aku rasa memang kejuaraan amir selaku maharaja lawak takleh disangkal lagi..... TDDMKA.
 


 
The Lady & Mr Vampire said...
haha.. amir superb.. TDDMKA


Sekarang ko caya tak yang sememangnye amir ni ramai peminat...korang tengoklah peminat dia marah giler kentang pada siapa-siapa yang kutuk dia....Mesti korang tertanya-tanya mane aku dapat semua ni..haha..semuanya rahsia..adalah dari sumber-sumber yang boleh di percayai k....korang tak payahlah nak pening-pening fikirkan..korang layan je sudah...huhuhu

 Tapi bila fikir-fikir balik.....

 Kesian lorrr....

Kesian amir, kene bahan pon tak tahu semata-mata sebab tak taw TDDMKA tu aper. korang tahu tak TDDMKA tu aper?? kalau tak taw, tengok bawah sekali.. 



Korang caya ke  yang kat atas tu..hahaha..aku pun tak tahu...Yang ni pun aku dapat dari sumber-sumber dari tuuttttt..cuba korang tengok semua peserta sokong amir kan...tapi apa-apa pun aku tetap penyokong SEPAH ok..haha...

Kalau korang nak tahu apa tu TDDMKA tu..  

TDDMKA stand for Tangan Di Dada, Mata Ke Atas..Korang tengok gambar di bawah ni tulah maksud for TDDMKA..!

Nampak tak maksudnya..tangan di dada, mata ke atas..kan si amir tu suka wat gini time die wat lawak...perasan tak??

Ni contoh yang kedua..

Ok habis for entry ni...

Sebenarnya aku saja-saja nak berkongsi ngan korang tentang si amir ni..walaupun aku tak minat amir ni..tapi kadang-kadang kesian gak tengok dia kan...kalau wat lawak mesti die gelak sorang-sorang..bukannya orang gelak kat dia..tu tak pe lagi..time juri komen nampak sangat yang juri ni tak suka dia...

Sabar je lah ko amir...

So harap korang terhibur...!

Tak  sabar nak update entry baru..!

Monday, 18 April 2011

Pengakuan curang-'saya layan 3 lelaki'

Semalam duk bilik sorang-sorang.... Roomate dah berapa hari dah tidur bilik kawan dia..tinggal aku sorang-sorang...arghhh...borim giler lah.... My mr.orlando plak kuar dengan kawan-kawan die konon-konon masuk rumah hantu...(dengki sebenarnya tapi tak nak masuk..haha). Nak main fb, boring...dah tak ada apa dah dengan fb tu..hari-hari benda yang sama je..aku like ko..ko like aku..aku komen ko..ko komen aku..... Line pulak laju.... Maybe sebab ramai yang tak ada. So apa lagi??? aku suruh kawan aku merangkap 'abang' aku..hazim datang bawa barang yang aku nak tu...barang apa ekk....??? yang ni lah aku nak story mory hari ni...

Hari ni statement memang killer lah..kalau lah mr.orlando aku baca...ish2..mahu perang besar..haha...apa lagi lepas hazim tu datang dan bagi aku barang tu..aku terus cepat-cepat bawa masuk dalam bilik...wah...keboringan aku terus hilang...haha...aku tak sabar nak layan benda tu...haha...
 
 Apa yang aku layan?

Opkos la maharaja lawak musim pertama ni.

Siapa yang aku layan?

mestilah 3 lelaki yang lawak tak ingat siapa lagi kalau bukan kumpulan sepah....haha...tulah maksud aku tadi 3 lelaki tu kumpulan sepahlah..and yang benda kawan aku bawa tadi adalah pendrive dalam tu ada maharaja lawak episod 3...hahaha..gimik siap..haha
Dasssyaattt!

 Ni lah 3 lelaki yang aku layan....haha...tapi yang penting tak leh lawan my mr.orlando..huhu

Setiap episod sepah ni wat lawak memang kelakar giler...lawak si sepah ni semuanya lawak gelak tak ingat tak macam sesetengah pelawak wak lawak tapi die yang ketawa sendiri..haha....siapakah???...lu pikir lah sendiri!..Aku sampai ulang banyak kali time si sepah ni wat lawak..haha..memang tak jemu di buatnya..yang stress tadi boleh hilang teruslah...bak kata ahmad idham..SEPAH THE BEST!

Sepah episod 1...best...lawak giler!

Sepah episod 2...skrip lawak tak ingat...sepah memang sempoi!
 
 Sepah episod 3..ni lawak sepah yang paling dasssyattt!..haha...tema muzikal..kalau korang takcaye..tengoklah..haha

Apa-apa pun Sepah tetap di hati..!!! wah statement penuh kontroversi..!

Alamakk.. Aku lupe!!!

Aku lupa aku dah ada boipren!!

Ca alif but.. Caaabbbutt!!!












Friday, 15 April 2011

Naikkan jem di blog dengan ayat skema !

Kalau korang perasan kebanyakan ayat dalam entry saya menggunakan ayat skema atau ejaan penuh. betul tak? nak tahu kenapa?

bukan bermakna yang Yaa ni seorang yang skema.

mesti korang fikir.. "mesti Yaa ni dalam mesej dia pon guna ayat skema and eja panjang-panjang macam ayat dalam blog dia.. ewww... skema nyewww"
 
owh.. NO NO NO.. im not like that la dear..
 
Mungkin ramai yang tak tahu. ia merupakan salah satu cara untuk menaikkan traffic dan membuatkan ramai orang nak masuk dan baca blog kita..


Betul... ia merupakan SALAH SATU CARA UNTUK BUAT BLOG KITA ORANG SUKA NAK BACA.. suka dan senang nak baca.. sebabnyee????

1- SEARCH ENGINE. sebagai contoh kalau orang search kat google "cara membuat ikan goreng kunyit".. mana ada orang search "care wt ikn grg kunyet".. so kalau korang buat ayat short form dalam blog kan dah rugi tu.. kalau orang search then terus link ke blog kita kan secara tak langsung leh naikkn traffik blog. =D


2- UMUM.. kalau korang tulis guna ayat penuh kan senang difahami oleh siap peringkat usia. budak-budak, remaja, makcik-makcik or even nenek-nenek yg celik IT leh baca.. kalau blog kita ni boleh dibaca dan difahami semua lapisan masyarakat kan lagi ramai orang boleh faham n follow cerita kita.. ye dopp??


3- KEMATANGAN... kalau tulis short form eww eww atau "dy xske ar kitew wt blog tlis cmnie"..kan tak mengambarkan kematangan.. setuju tak? so adik-adik nak nampak matang dalam penulisan blog tak? cuba try ubah corak penulisan tu.. try n see the difference..

Saya personally kurang minat dengan org yg suka guna bahasa eww eww ni.. sebab kadang-kadang tu tak faham and senang jadi salahfaham.. kadang-kadang tu boleh jadi hilang mood nak baca entry bila banyak sangat short form yg pelik-pelik. sikit-sikit tu biasa la kan.. kita pon buat gak..hehe =)

Its all up to u.. saya just bagi pandangan je.. up to u guys la nak terima ke tak.. by the way, saya nak susun 10 jari kalau ada yg terasa hati yang entry saya ni.. harap dimaafkan kalau ada terkasar bahasa.. tak de niat pon.. betul..
 
Peace.. peace.. kacang peace~!! (ni confirm tak de orang nak google ni)


p/s: jangan lah adik-adik buat ayat skema cam nak jawab SPM kertas penulisan pulak ye? =p




Wednesday, 13 April 2011

|| Dinner : Mystery Night TNB ||

Fuhhhh.! agak lama saya menyepi dari menulis blog ni...maklumlah agak bz sikit sepanjang minggu ni di tambah lagi dengan demam yang baru baik ni...korang rindu tak ngan blog saya...haruslah kannn,....hehe..saya sememangnya amat rindu ngan blog ni...tak ada masa nak menulislah..haha...sekarang time to write about everything sepanjang saya cuti lama ni kan..

Tajuk arini macam best kan dinner...wah....first time aku g dinner malam tu...sebenarnya pada permulaannya aku tak tahu nak g ke x..sebab memandangkan tema pun mystery night...aku pening memikirkan baju apa yang aku nak pakai..so aku mane ada baju yang vogue gitu kan..So pada mulanya aku ingat nak pakai skirt dan baju biasa je...tapi saat- saat akhir ada dua orang kawan aku jumpa butik yang boleh sewa baju :

Rubi: mira aku jumpa gaun cantik-cantik kat tradewind jomlah kita tempah baju kat situ..

Nisha: aah mira...cantik mira...macam-macam gaun ada..kalau ko g mesti ko suke gaun warna hitam,putih...

Ish aku mikir gak...kot-kot kos die mahal maklumlah ujung-ujung sem bajet tak ada..

Rubi:baik kita sewa je mira coz kos die pun murah...gaun saja RM tuuutttt....mekap  RM tutttt.....(haha...harga tak boleh di sebut..kantoi nanti...haha)

aku pun setujulah...di pendekkan cerita....malam sebelum kami semua bertolak ke temapt dinner kul5 lagi aku dah g kat butik tu...sebab nak mekap lagi wat rambut lagi...macam biasalah mr.orlando aku yang anta...masa sampai tu :

aku:jangan terkejut tengok yaa pah ni erk..huhu

mr.orlando: eleh...mekap je dulu..nak tengok....

Setelah sejam aku bermekap-mekap...wat rambut...fuh...terasa macam artis plak...akak tu menyental-nyental muka aku macam apa daa...haha..lame tol die mekap letak tu letak ni....masa mekap tu aku tak tahu cam ne muka aku sebab aku tak tengok cermin....haha....lepas siap perkataan pertama kuar dari mulut aku..

"Ya allah..aku ke ni..nape lain sangat...ohh..tidak..tebalnye mekap..huahuahua.."

Ni lah hasilnya..lain giler kot muka aku masa ni..terkejut..haha..dan sebelah tu lah akak mekap aku..sebenarnye die cantik sangat tapi di sebabkan gambar ni kabur so tak nampak muka dia.

Lepas dah siap mekap apa lagi...aku suruk mr orlando aku datanglah amik aku..tak kan aku nak terkedek-kedek jalan sorang balik ke TNB malu giler....masa sampai je mr orlando aku:

 Die tengok aku macam terkejut tapi aku tak tahulah terkejut buruk ke terkejut cantik..hahaha

aku : abg...cam ne yaa mekap..ok x..ke over?

mr.orlando : macam antu je...(haha..die kate aku macam hantu..haha...macam hantu kak limahlah kot..haha)

Tapi tak pe aku tak amik hati pun...sebab dah mekap kan..nak wat camne..tapi sebenarnya sepanjang perjalanan ke hotel brasmana kuala perlis tu aku debar-debar gak..yela takut aku sorang je yang over kot..matilah aku..malu lah....tapi tak pe..aku redha je..minta-minta ada lagi yang over dari aku..huhu

Tepat pukul7.15 kami sampai di kuala perlis..sampai-sampai je turun je dari kereta semua orang duk tengok..malu giler masa tu...pelik..kenapa semua orang pandang..macamlah aku ni tak pakai baju kan2...hahaha...tapi aku wat bodo je..apa lagi keje aku..tangkap gambarlah..yang jadi mangsanya kawan aku rubi...dielah yang kene tangkap gambar aku yang bajet cun ni...haha...jom kita layannn,....
Hahaha...gedik giler aku kot masa ni..haha

With mr.orlando aku....smart tak die..hehe...smart kan..macam zorro...haha

Sampai-sampai je si budak-budak AJK tak bagi masuk lagi...wat penat je kami rushing..cakap pukul6 kena ada sana dah..apa dahhh...tulah janji melayu kan...ok2...di pendekkan cerita pukul8 baru kami masuk dalam hotel tu...wah..memang grand gilerlah...lepas dengar bebelan dari pengetua,si pengarah projek..apa lagi kami terus menyentap makanan yang ada malam tu..sampai nak pecah perut aku makan...haha..rugi bayar mahal-mahal kalu tak makn malam tu...malam tu aku makan spageti,laksa,nasi goreng,buah,ABC macam-macamlah..tu nasib baik aku tak makan kerang ngan lala..kalau tak..memang aku sentap semuanya..haha...

Macam-macam acaralah malam tu dorang wat...ada cabutan bertuah(tapi tak kene pun..haha..sipi-sipi je nak kena ngan no aku malam tu..tak pe tak ada rezeki malam tu..),fashion show,nyanyi,kotak beracun dan banyak lah....tepat kul11.15 semuanya dah selesai..tapi kami tak balik lagi...sesi bergambar dah nak mula ni....haha..banyak giler aku tangkap gambar...jom kita sama-sama layan ok.....

Cantik tak mask kami ni???

Muka kami yang tengah kenyang ni..haha...sonok-sonok dapat makan...

Apa lagi..peace dulu sebelum makan..muka mr.orlando kelaparan time tuh...huhu


 Masa sampai depan Kolej..aku pun turun dari kereta...tiba-tiba mr orlando aku panggil aku die cakap:

Mr.orlando : yaa comei malam ni...

Aku: yeke....abg pun ensem malam ni..(masa tu jantung tiba-tiba jadi laju je..haha...dapat pujian dari yang tersayang...huhu..t sayam..)



So..apa yang boleh aku katakan...Dinner memang grand...aku puas  hati sangat ngan dinner kali ini...makan puas,acara pun best..semuanya bestlah..aku suka sangat..kalau ada dinner lagi aku memang akan g lah...sem depan dinner MOT plak...confirm aku g..huhu...

So sampai di sini sahaja tuk entry kali ini...semoga kita berjumpa lagi di entry akan datang..!

Harap maklum..!