Wednesday, 13 April 2011

|| Dinner : Mystery Night TNB ||

Fuhhhh.! agak lama saya menyepi dari menulis blog ni...maklumlah agak bz sikit sepanjang minggu ni di tambah lagi dengan demam yang baru baik ni...korang rindu tak ngan blog saya...haruslah kannn,....hehe..saya sememangnya amat rindu ngan blog ni...tak ada masa nak menulislah..haha...sekarang time to write about everything sepanjang saya cuti lama ni kan..

Tajuk arini macam best kan dinner...wah....first time aku g dinner malam tu...sebenarnya pada permulaannya aku tak tahu nak g ke x..sebab memandangkan tema pun mystery night...aku pening memikirkan baju apa yang aku nak pakai..so aku mane ada baju yang vogue gitu kan..So pada mulanya aku ingat nak pakai skirt dan baju biasa je...tapi saat- saat akhir ada dua orang kawan aku jumpa butik yang boleh sewa baju :

Rubi: mira aku jumpa gaun cantik-cantik kat tradewind jomlah kita tempah baju kat situ..

Nisha: aah mira...cantik mira...macam-macam gaun ada..kalau ko g mesti ko suke gaun warna hitam,putih...

Ish aku mikir gak...kot-kot kos die mahal maklumlah ujung-ujung sem bajet tak ada..

Rubi:baik kita sewa je mira coz kos die pun murah...gaun saja RM tuuutttt....mekap  RM tutttt.....(haha...harga tak boleh di sebut..kantoi nanti...haha)

aku pun setujulah...di pendekkan cerita....malam sebelum kami semua bertolak ke temapt dinner kul5 lagi aku dah g kat butik tu...sebab nak mekap lagi wat rambut lagi...macam biasalah mr.orlando aku yang anta...masa sampai tu :

aku:jangan terkejut tengok yaa pah ni erk..huhu

mr.orlando: eleh...mekap je dulu..nak tengok....

Setelah sejam aku bermekap-mekap...wat rambut...fuh...terasa macam artis plak...akak tu menyental-nyental muka aku macam apa daa...haha..lame tol die mekap letak tu letak ni....masa mekap tu aku tak tahu cam ne muka aku sebab aku tak tengok cermin....haha....lepas siap perkataan pertama kuar dari mulut aku..

"Ya allah..aku ke ni..nape lain sangat...ohh..tidak..tebalnye mekap..huahuahua.."

Ni lah hasilnya..lain giler kot muka aku masa ni..terkejut..haha..dan sebelah tu lah akak mekap aku..sebenarnye die cantik sangat tapi di sebabkan gambar ni kabur so tak nampak muka dia.

Lepas dah siap mekap apa lagi...aku suruk mr orlando aku datanglah amik aku..tak kan aku nak terkedek-kedek jalan sorang balik ke TNB malu giler....masa sampai je mr orlando aku:

 Die tengok aku macam terkejut tapi aku tak tahulah terkejut buruk ke terkejut cantik..hahaha

aku : abg...cam ne yaa mekap..ok x..ke over?

mr.orlando : macam antu je...(haha..die kate aku macam hantu..haha...macam hantu kak limahlah kot..haha)

Tapi tak pe aku tak amik hati pun...sebab dah mekap kan..nak wat camne..tapi sebenarnya sepanjang perjalanan ke hotel brasmana kuala perlis tu aku debar-debar gak..yela takut aku sorang je yang over kot..matilah aku..malu lah....tapi tak pe..aku redha je..minta-minta ada lagi yang over dari aku..huhu

Tepat pukul7.15 kami sampai di kuala perlis..sampai-sampai je turun je dari kereta semua orang duk tengok..malu giler masa tu...pelik..kenapa semua orang pandang..macamlah aku ni tak pakai baju kan2...hahaha...tapi aku wat bodo je..apa lagi keje aku..tangkap gambarlah..yang jadi mangsanya kawan aku rubi...dielah yang kene tangkap gambar aku yang bajet cun ni...haha...jom kita layannn,....
Hahaha...gedik giler aku kot masa ni..haha

With mr.orlando aku....smart tak die..hehe...smart kan..macam zorro...haha

Sampai-sampai je si budak-budak AJK tak bagi masuk lagi...wat penat je kami rushing..cakap pukul6 kena ada sana dah..apa dahhh...tulah janji melayu kan...ok2...di pendekkan cerita pukul8 baru kami masuk dalam hotel tu...wah..memang grand gilerlah...lepas dengar bebelan dari pengetua,si pengarah projek..apa lagi kami terus menyentap makanan yang ada malam tu..sampai nak pecah perut aku makan...haha..rugi bayar mahal-mahal kalu tak makn malam tu...malam tu aku makan spageti,laksa,nasi goreng,buah,ABC macam-macamlah..tu nasib baik aku tak makan kerang ngan lala..kalau tak..memang aku sentap semuanya..haha...

Macam-macam acaralah malam tu dorang wat...ada cabutan bertuah(tapi tak kene pun..haha..sipi-sipi je nak kena ngan no aku malam tu..tak pe tak ada rezeki malam tu..),fashion show,nyanyi,kotak beracun dan banyak lah....tepat kul11.15 semuanya dah selesai..tapi kami tak balik lagi...sesi bergambar dah nak mula ni....haha..banyak giler aku tangkap gambar...jom kita sama-sama layan ok.....

Cantik tak mask kami ni???

Muka kami yang tengah kenyang ni..haha...sonok-sonok dapat makan...

Apa lagi..peace dulu sebelum makan..muka mr.orlando kelaparan time tuh...huhu


 Masa sampai depan Kolej..aku pun turun dari kereta...tiba-tiba mr orlando aku panggil aku die cakap:

Mr.orlando : yaa comei malam ni...

Aku: yeke....abg pun ensem malam ni..(masa tu jantung tiba-tiba jadi laju je..haha...dapat pujian dari yang tersayang...huhu..t sayam..)



So..apa yang boleh aku katakan...Dinner memang grand...aku puas  hati sangat ngan dinner kali ini...makan puas,acara pun best..semuanya bestlah..aku suka sangat..kalau ada dinner lagi aku memang akan g lah...sem depan dinner MOT plak...confirm aku g..huhu...

So sampai di sini sahaja tuk entry kali ini...semoga kita berjumpa lagi di entry akan datang..!

Harap maklum..!

















No comments:

Post a Comment