Wednesday, 30 March 2011

|| Rupa vs Bakat ||

Rupa vs bakat....apa dia yang aku nak citer ni sebenarnya...sebenarnya aku amik masa yang agak lama nak fikir topik yang aku nak wat hari ini...tiba-tiba idea kuar macam mentol lampu..lip lap..lip lap..huhu...macam beselah topik ni aku khas kan tuk artis lah..kalau setakat orang bese ni wat penat je aku nak tulis..korang bukan kenal pun kan..tol x???..haha...

Sebenarnya mana yang penting..bakat ke rupa...orang zaman sekarang ni kalau tak ada rupa...jwb nye kirim salam lah..memang tak dapat..nak minta keje ke..apa-apa ke...kalau yang dahi licin tu yang hensem-hensem tu laju je kan..tapi kalau setakat rupa je ada tapi hampeh tak guna juga kan...tapi tulah sekarang ni orang lebih tengok rupa dari bakat..kalau yang masuk rancangan realiti tu yang rupa tak seberapa tapi sore sedap..last-last kua juga..yang rupa ada tapi sore tak ada kekal sampai final..pelik tol..hhuhu...cam ne nak maju industri kita ni.;...(wahhh...aku cakap macam aku ni artis je..haha...)tak pe..jom aku nak share antara artis yang ada rupa vs bakat ni..jom zaaassssssssssssss...............


1) AYU (OIAM)

Mesti ada sesetengah korang tak kenal dia ni kan...haha...meh aku nak story sikit....dia ni artis suam-suam kuku lah juga lah...dia ni juara one in a million..(ala yang masa ada si sarah ngan shila tuh..yang artis pun boleh kalah ngan dia ni..)..suara dia memang superb lah...tapi sayang di sebab kan rupa dia dia terus senyap lepas menang program tuh...(bukan aku cakaplah..dulu ada artikel tulis sal dia ni...orang kata dia tak boleh naik sebab rupa dia..)ish2...terukkan perspektif orang malaysia ni...cuba tengok kat luar negara bersepah-sepah artis berkulit gelap macam ayu ni tapi ok je...lagi popular apa kan...kalau korang tak caya..cuba dengar lagu dia "hanya di mercu" kalau tak..tak kan dia leh menang program sejuta tu wesh....kesian ko ayu...tak pe...duk umah jaga anak jelah erk...


2) DAFI

Dulu memang aku minat giler ngan si dafi ni....first aku tengok dia masa af terus aku minat...biarpun suara ala-ala kadar je...tapi lama-lama aku rasa bese je ngan si dafi ni..lama-lama langsung aku tak minat...hahaha...si dafi ni suara dia bukan sedap mana pun..bese je...tak pernah pun dengar dia nyanyi part yang tinggi...semenya part rendah-rendah jer...dafi ni harap kan muka je...nak pula ayah dia menteri..lagilah budak-budak pompuan minat kat dia ni...(jahatnya aku...haha....)aku bukan condem si dafi ni..tapi benda betul..suara dafi ni tak layak jadi artislah...kalau karaoke box boleh lah...kalau tak caya dengar lagu dafi tuh....



3) LIYANA JASMAY

Aku suka si LJ ni..tapi bukan sebagai penyanyi lah...kalau berlakun memang best dia ni...tapi kalau penyanyi aku rasa baik tak payah kot...sebab suara dia memang tak sedaplah...macam suara budak 5 tahun je nyanyi....(sedap lagi suara aku..huhu) sebab tu lagu si LJ ni macam lagu kanak-kanak riang..tapi lagu dia memang popular...selalu main kat radio...untung si LJ ni..yelah ada rupa..tak hairanlah lagu dia ni popular kan..Tulah si LJ ni orang nak nyanyi dia nak nyanyi..huhu..sorilah LJ i memang tak minat u nyanyi..huhu...(macam lah dia minat aku..haha...xpe2 wat macam dia minat aku je..haha)


4) BOB AF

Yang ni lagi sorang artis suam-suam kuku...amboi korang mentang-mentanglah si bob badan dia tutttt...korang tak minat lah erkk...kalau suara tak sedap tapi muka hensem korang suka lah kan..hahaha...suara si bob ni memang superb lagi lebih baik dari si dafi tu...pernah masa af dulu si kudsia kahar (tauke radio era) menangis dengar si bob ni nyanyi..kalaulah suara dia ni tak superb tak akan malaysia ni g anta dia bertanding kat luar negara..(kalau anta si dafi ni g...confirm-confirm tak dan nyanyi juri dah suruh balik malaysia..haha)....kalau korang tak caye..korang tengok gambar bawah ni..korang tengok si bob ni dengan kemenangan besar dia..


Ni lah antaranya artis kita yang ada rupa tapi tak ada bakat....yang tak rupa ada bakat pula...so korang rasa macam mana..ada artis lain tak..kalau ada apa kata kita share sama-sama ok....

Nantikan update terbaru yep...

Sekian..



2 comments: