Wednesday, 16 March 2011

Dunia Baru..

Dunia baru??? tu citer favorite aku tuh..aku suke citer tu sebab ada si comel elyana tu...(opieeee.....hahaha)....kalu nak tahu sampai sekarang aku masih tengok citer tu walaupon aku dah tengok banyak kali...sampai skrip pon aku dah bolih hapal...hahaha...anyway bukan citer dunia baru tu yang aku nak citer kan kat sini...aku nak citer sal sambungan hari itu...

 1.Kehidupan aku di UUM....first aku dapat tahu yang aku telah di terima masuk ke UUM memang aku menangis...sobsobsob....tak tahu sama ada aku menangis kegembiraan ada aku menangis kesedihan.....sebenarnya aku dalam dua aku gembira dan sedih...aku gembira sebab aku dah dapat masuk U ..(walaupun dalam hati ni macam tak percaya jer...haha...aku bukan pandai sangat pun...huhu) tapi tak pe..aku bersyukur sangat-sangat...aku sedih sebab U tu jauh dengan pahang ni..dalam 12 jam juga lh...( adoyai ..boleh pengsan aku duk kat atas bas tu..)...

2.Satu hari aku telah mengabiskan masa aku dengan mengshoping barang- barang (kat kuantan parade and megamall)...dekat-dekat Rm1000 juga lah aku abih aritu.....ok2 di pendek kan cerita....hari pertama aku sampai di UUM aku dengan family aku tidur di Hotel EDC...dan bermalam di sana 1 hari...pada keesokkannya...hari pendaftaran aku memakai baju kurung berwarna merah...hahaha....dengan megahnya masuk ke pintu gerbang UUM (wahh.....besarnya dan cantik..tulah perkataan pertama kuar dari mulut aku..)...selepas siap daftar aku amik kunci bilik dan aku terus ke bilik aku.. ( masa tu aku  fikir cmnelah agak-agaknya rupa bilik aku erk....and siapalah rumate aku nanti....haha)...

3.Aku agak terkejut bila buka je pintu bilik aku tengok bilik aku .....oh my god.....buruknya...hahaha....almari macam nak roboh je..apa lagi aku memulakan kerja jahat aku dengan mengecop tempat dulu...aku tukar katil aku dengan katil sebelah...( masa tu rumate aku tak ada lagi..haha..)....selepas siap-siap mengemas barang..family aku pon nak balik....apa lagi menangis keesakakn lah aku..huhuhu.... dan pada malam tu aku telah berjumpe dengan Mr.Orlando aku...siapakan agak-agaknya.....tungguuuuu....sambungannya....:-)



4: Ni lah antara gambar-gambar yang aku boleh kongsi dengan korang semua......Pintu gerbang UUM.....Kuantan parade,Megamall (tempat aku shoping barang-barang) dan hotel EDC......moga-moga kamu semua enjoyyyyy.....













2 comments:

  1. kaka,, sama la kite,,hahahahah

    ReplyDelete
  2. hehe...akak baru wat ni yunk....nanti suh lah kawan2 yaya follow ye...

    ReplyDelete